UZ Gent merkt nog geen grote stijging maar "het blijft spannend"

Het UZ Gent, het grootste ziekenhuis van Vlaanderen, merkt nog geen grote toestroom aan nieuwe coronapatiënten. Vandaag worden er in totaal 10 mensen met een besmetting verzorgd, vier liggen op intensieve zorgen. Er dreigt dus voorlopig nog lang geen tekort aan voorraden of mankracht, maar het ziekenhuis blijft bezorgd en verwacht dat de hospitalisaties zullen stijgen.

Bij de eerste uitbraak heeft het UZ Gent drie cohorte-afdelingen geopend om Covid-patiënten onder te brengen. Voorlopig is dat nog niet het geval en volstaat één cohorte-afdeling met 6 patiënten om de nieuwe gevallen op te vangen. Zondag is een patiënt overgekomen van het UZ Brussel.

Het Oost-Vlaamse ziekenhuis meldt vandaag geen tekorten van medicatie, beschermend materiaal of mankracht. Maar geeft wel aan bezorgd te zijn en verwacht een snelle toename van het aantal hospitalisaties, "een logisch gevolg als het aantal besmettingen toeneemt", zegt woordvoerder Karlien Wouters.

Het ziekenhuis vraagt nadrukkelijk om de maatregelen goed te volgen omdat een stijging van Covid-patiënten gevolgen kan hebben voor andere patiënten. Het UZ wil het uitstellen van zorg, zoals bij de eerste golf is gebeurd, vermijden.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.