Aalsterse ziekenhuizen zetten nieuwe stap naar fusie tegen 2025

De Oost-Vlaamse ziekenhuizen Algemeen Stedelijk Ziekenhuis (A.S.Z.) en Onze-Lieve-Vrouwziekenhuis (OLV), beide met belangrijke campussen in Aalst, hebben een integratieprotocol ondertekend. "Daarmee ligt de weg open om op 1 januari 2025 samen één sterk ziekenhuis te vormen", zeggen de partners. Met de fusie ontstaat een van de grootste ziekenhuizen in België.

Het A.S.Z. heeft campussen in Aalst, Geraardsbergen en Wetteren en het OLV heeft er in Aalst, Asse en Ninove. De plechtige ondertekening van het integratieprotocol vond zaterdag plaats in het Stedelijk Museum 't Gasthuys in Aalst, nadat de verschillende partijen begin mei hun intentie tot fusie hadden aangekondigd. "Het integratieprotocol legt de grote krijtlijnen vast: de juridische vorm, het bestuur binnen de nieuwe organisatie, afspraken met de artsen en d e publieke deelgenoten, garanties voor de medewerkers", zeggen de ziekenhuizen. "De komende jaren dient er nog heel wat voorbereidend werk te gebeuren, hiervoor zullen verschillende taskforces rond bijvoorbeeld zorgstrategie en personeel worden opgericht."

"Iedereen broodnodig"

De directies benadrukken dat alle artsen en medewerkers van beide ziekenhuizen kunnen meestappen in het nieuwe verhaal. "We hebben iedereen broodnodig. Er staan er een groot aantal vacatures open bij de beide ziekenhuizen. Het eengemaakte ziekenhuis zal één van de grootste werkgevers in de regio worden. Het doel is dat iedere medewerker er zich thuis voelt en in optimale omstandigheden het beste van zichzelf kan geven voor alle patiënten. We verwachten ook dat het nieuwe eengemaakte ziekenhuis zal groeien en aantrekkelijk zal zijn voor topartsen en zorgpersoneel uit de ruime regio."

Met de fusie ontstaat één van de grootste ziekenhuizen in België, met jaarlijks 950.000 ambulante contacten, 58.000 verblijvende opnames, 120.000 dagziekenhuisopnames, 2.500 bevallingen en meer dan 500 arts-specialisten en 5.000 medewerkers.

(Foto ©Hendrik De Schrijver)

> Van netwerken naar fusies

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.