200ste label Sport Vlaanderen voor AZ Alma EEKLO

AZ Alma ontving van Sport Vlaanderen het 200ste label als sportbedrijf. AZ Alma is blij met en trots op het 200ste label als Sportbedrijf, ontvangen van Sport Vlaanderen.

Sara Keirse, directeur verantwoordelijk voor innovatie en HR, vindt dat het label terecht wordt toegekend. "Het is hier eigenlijk een heel sportief ziekenhuis, we haalden recent nog de krantenkoppen met twee artsen en drie verpleegkundigen die van aan onze voordeur naar de top van de Mont Ventoux zijn gefietst ten voordele van Kom op tegen Kanker. Dat was een uitschieter, maar net als kwaliteit van zorg zit ook sportiviteit in ons DNA."

Bewegen werd door de werkgroep ‘SportAlma’ eigenlijk een deel van onze bedrijfscultuur en de inspanningen hiervoor worden op bestuursniveau gedragen. De Alm(b)assadeurs initiëren, stimuleren en informeren de medewerkers om deel te nemen aan tal van activiteiten. Die Alm(b)assadeurs worden ieder jaar opnieuw aangeduid en zijn op verschillende diensten en afdelingen doorheen het ziekenhuis aan de slag.

"Vanuit HR-standpunt is dit een extra troef om medewerkers aan AZ Alma te binden of ze naar hier te lokken. De medewerkers kunnen kiezen uit badminton, tafeltennis, qigongsessies, triathlon, rope-skipping, beweegsessies, wandelen in de buurt, start to bike en start to run."

Daarnaast zorgt het team van de ergocoaches voor extra beweegacties: stimuleren om de trap te nemen in plaats van de lift, stretching bureauwerk tijdens de maand van de ergonomie, 10 minuten bewegen op 10/10 om 10 uur, aanwezigheid van een zit/sta-vergaderruimte, dynamische bureaustoelen, mogelijkheid om een deskriser of een zitbal aan te vragen… Vanuit het ziekenhuis worden ook teambuildingdagen met sportieve activiteiten gestimuleerd en ondersteund.

Foto: Sport Vlaanderen gaf het 200ste label aan AZ Alma en trakteerde met taart. (foto AZ Alma)

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.