A.S.Z. Geraardsbergen opent nieuw geriatrisch dagziekenhuis voor gespecialiseerde zorg

Het A.S.Z. Geraardsbergen breidt zijn zorgaanbod uit met een nieuw geriatrisch dagziekenhuis. Deze gespecialiseerde afdeling richt zich specifiek op 75-plussers die nood hebben aan multidisciplinaire, intensieve zorg zonder dat een langdurige ziekenhuisopname noodzakelijk is.

Het geriatrisch dagziekenhuis biedt voornamelijk behandelingen aan op het vlak van osteoporose, valpreventie, geheugenproblemen, algemeen intern nazicht en preoperatieve screenings.

Dr. Katrien Van Puyvelde, diensthoofd Geriatrie, licht toe: "Wij bieden geriatrische patiënten een geïntegreerde en gespecialiseerde aanpak in ons dagziekenhuis. Oudere, kwetsbare patiënten lopen vaak een hoger risico op complicaties en een langer herstel na een ingreep of intensieve behandeling. Door hen reeds enkele weken voor een operatie te screenen, kunnen we de risico’s beter inschatten en een gepersonaliseerd zorgtraject uitstippelen. Tijdens een preoperatieve screening maken we gebruik van objectieve vragenlijsten en onderzoeken om een compleet beeld te krijgen van de kwetsbaarheid van de patiënt."

Het nieuwe geriatrisch dagziekenhuis richt zich op het vermijden van langdurige ziekenhuisopnames door een brede waaier aan zorg en ondersteuning op maat te bieden. Multidisciplinaire teams staan klaar om, in nauw overleg met de patiënt en zijn familie, een gepast behandelplan te ontwikkelen.

"Het doel is steeds om de kwaliteit van leven van onze geriatrische patiënten te maximaliseren en hen in een veilige en ondersteunende omgeving te begeleiden," aldus nog dr. Van Puyvelde. Met deze nieuwe afdeling versterkt het A.S.Z. Geraardsbergen zijn rol als belangrijke zorgverlener in de regio, met een duidelijke focus op hoogwaardige en patiëntgerichte zorg.

Meer info over het geriatrisch dagziekenhuis vindt u hier.  

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.