AZ Delta: standaard in beeldvorming en stralingsbeheer

Ziekenhuis AZ Delta streeft ernaar om op al zijn campussen uit te blinken in kwalitatieve beeldvorming en een patiëntgericht beleid. Een cruciaal onderdeel hiervan is het correct omgaan met stralingsdosissen. Daarom organiseerde het ziekenhuis voor de zevende keer een symposium over radioprotectie. Meer dan 1 500 deelnemers vanuit het hele land schreven zich in.

AZ Delta wil een leidende rol spelen in de sector en investeert daarom sterk in opleidingen over het gebruik van stralingsdosissen. “Röntgenstraling correct toepassen is essentieel voor de veiligheid van de patiënt, ongeacht waar de onderzoeken plaatsvinden”, verduidelijkt dr. Kristof De Smet, medisch diensthoofd radiologie. “AZ Delta heeft de ambitie om niet alleen binnen het eigen ziekenhuis, maar ook daarbuiten hoogwaardige en nauwkeurige informatie over radioprotectie te delen. We richten ons hiermee op zorgverleners in Vlaanderen, Brussel en Wallonië.”

Symposium
Op 14 september vond in RADar, het leer- en innovatiecentrum van AZ Delta, het zevende symposium plaats over radioprotectie. Net als bij de vorige edities kon het event op veel belangstelling rekenen. Meer dan 1.500 professionals volgden de lezingen ter plaatse of virtueel.

“Het symposium biedt medische professionals een unieke kans om op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van radioprotectie en te netwerken met vakgenoten”, aldus dr. De Smet. “Door zowel een fysieke als virtuele editie te organiseren, maakten we het symposium breed toegankelijk, ongeacht de locatie van de deelnemers.”

Het event werd georganiseerd door de dienst radiologie, in nauwe samenwerking met het departement mond-, kaak- en aangezichtschirurgie (MKA) van AZ Delta.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.