Jessa plant sloop Nationale Bank en rusthuis op Salvatorsite 

Het Jessa ziekenhuis vraagt een omgevingsvergunning aan voor het slopen van de voormalige Nationale Bank en het leegstaand rusthuis op de Salvator Plus site. Dit is een eerste stap in de uitvoering van het masterplan voor het zorgpark. De drie zorgcampussen van Jessa zullen er ondergebracht worden in één nieuwbouw. 

Het nieuwe ziekenhuisgebouw van het zorgpark komt deels op de huidige parking. Om de bouw ervan mogelijk te maken is er nood aan een tijdelijke ziekenhuisparking. Jessa zal daarom de leegstaande gebouwen van de nationale bank en het voormalige rusthuis slopen en er gedurende de bouwfase een parking inrichten. Eénmaal het nieuwe ziekenhuis klaar is, zal deze zone van het terrein aangelegd worden als park. Op de locatie van de Nationale Bank komt er ruimte voor zorg-ondersteunende ontwikkeling. 

Omgevingsvergunning sloop 

Jessa dient deze zomer de vergunningsaanvraag in. Als alles vlot verloopt zouden de sloopwerken in de winter van 2024 kunnen starten. Jessa zoekt intussen een aannemer voor de sloopwerken van beide gebouwen.

De eerste stap wordt het verwijderen van alle asbest die in het oude rusthuis aanwezig is. Dat gebeurt op een gecontroleerde en veilige manier volgens strenge regels.

Eenmaal het oude rusthuis asbestvrij is verklaard, worden beide gebouwen volledig ontmanteld en als laatste stap wordt de structuur afgebroken.

Tijdens de werken wordt er alles aan gedaan om de hinder voor de omgeving zo beperkt mogelijk te houden. Er zal extra vrachtverkeer zijn en de zware afbraakmachines kunnen mogelijks geluidshinder veroorzaken. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.