Sanapolis en AZ Alma vernieuwen polikliniek in Sijsele

Deze maand starten de verbouwings- en vernieuwingswerken aan de polikliniek van AZ Alma in de Gezondheidscampus Sanapolis in Sijsele. De huidige polikliniek wordt compleet vernieuwd en krijgt een aparte toegang en onthaalbalie. De werken moeten begin 2025 afgerond zijn, maar tussendoor blijven alle consultaties doorlopen in tijdelijke lokalen in het voormalige ziekenhuisgebouw.

Met deze verbouwingen bevestigt AZ Alma zijn verblijf voor een lange periode in de Gezondheidscampus Sanapolis, waarin de polikliniek een belangrijke rol zal spelen. Na het bouwverlof wordt dan ook gestart met een volledige verbouwing van de huidige consultatieruimtes in de polikliniek. Het gaat om een volledige facelift en modernisering, met een aparte onthaalbalie en een afzonderlijke toegang, in het gebouw rechts van de huidige hoofdingang van Gezondheidscampus Sanapolis (het vroegere Locomotorisch Centrum).

In de vernieuwde polikliniek zullen volgende specialismen één of meerdere dagen per week consultatie houden: cardiologie, endocrinologie, fysische geneeskunde, heelkunde, neurologie, neus-keel-oor, reumatologie en urologie.

In afwachting van de opening van de nieuwe polikliniek, voorzien in 2025, verhuizen de consultaties naar de gang in het vroegere ziekenhuisgebouw waar al enkele consultatieruimtes van AZ Alma waren. Deze verhuis gebeurt nog voor het bouwverlof en start rond half juni. Ook de onthaalbalie verhuist mee naar die gang, zodat alles in één zone ligt en het voor de patiënten eenvoudiger zal zijn.

"Dit is een tijdelijke oplossing voor een paar maanden, maar op die manier blijven we onze patiënten de nodige kwalitatieve zorg en service aanbieden."

Dit is de timing van de werken:

  1. Voor het bouwverlof 2024: de huidige consultaties, ondergebracht in het voormalige LMCgebouw, en de onthaalbalie worden verhuisd naar de gang tussen het onthaal en het LMC.
  2. Na het bouwverlof 2024: start van de verbouwingswerken in het voormalige LMC-gebouw. Er komen tien consultatieruimtes, een nieuw sanitair blok en wachtzaal, een heraangelegd binnentuintje, een nieuwe onthaalbalie en een nieuwe toegangsdeur.
  3. Vanaf begin 2025: de vernieuwde polikliniek van AZ Alma opent de deuren. Patiënten komen binnen via de nieuwe toegangsdeur en kunnen parkeren op een nieuw aangelegde parking (vroegere artsenparking).

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.