Antigifcentrum laat 'toxische sfeer' achter zich met nieuwe directeur

Na een turbulente periode neemt het Antigifcentrum een nieuwe start. Ann Van den Broeck neemt de fakkel over van Anne-Marie Descamps. Van den Broeck zet stappen om de vertrouwensbreuk tussen werknemers en het bestuur te herstellen. Dat meldt het Antigifcentrum op maandag.

Eind oktober vorig jaar berichtte De Morgen over de te hoge werkdruk bij het team dat de telefoon opneemt bij het Antigifcentrum. Directeur Anne-Marie Descamps zou verantwoordelijk zijn geweest voor een 'toxische sfeer'. Sinds 2019 vertrokken er al 25 medewerkers. Het permanentieteam zou daardoor onderbemand zijn. Descamps zou werknemers tegen elkaar hebben opgezet en hen onder druk zetten vroeger terug te keren tijdens ziekteverlof.

Na een doorlichting door een crisismanager slaat kersvers directeur Ann Van den Broeck nu de bladzijde om. "De komende maanden werven we twee tot drie nieuwe profielen aan binnen het permanentieteam", zegt ze. Zo moet de werkdruk omlaag en blijft de dienstverlening verzekerd. Het Antigifcentrum krijgt zo'n 65.000 oproepen per jaar. "Eind vorig jaar heeft een crisismanger alvast enkele stappen in de goede richting gezet. Ik zal daar op verder bouwen", vervolgt ze.

Ann Van den Broeck heeft een lange staat van dienst binnen de medische en farmaceutische sector. Ze was 21 jaar lang verkoopdirecteur bij de Belgische tak van Fresenius Kabi: een bedrijf dat onder meer proteïneshakes maakt voor patiënten, maar ook kankermedicijnen. Ook was ze beleidscoördinator bij de AZ Delta-ziekenhuisgroep. "Na mijn ervaring in de farmaceutische sector leerde ik de zorg van binnenuit kennen. Ik heb me omgeschoold met een master beleid in de gezondheidszorg", zegt ze.

Ook zegt Vandenbroeck met haar leiderschapsstijl een nieuwe wind te brengen. "Ik probeer authentiek te zijn en te doen wat je zegt. Elke organisatie heeft een eigen cultuur, het is belangrijk om je daar als leidinggevende aan aan te passen", besluit ze.

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.