Vitaz biedt inenting tegen RSV aan

In oktober organiseert Vitaz inentingen met antistoffen tegen RSV voor baby's. Zowel in campus Sint-Niklaas als campus Lokeren worden priksessies voorzien. De kans op ziekenhuisopname wordt hiermee tot 80% kleiner, heet het.

Vanaf 1 oktober zal het voor het eerst mogelijk zijn om jonge kinderen te beschermen tegen ernstige ziekte veroorzaakt door RSV. Dat met een inenting met antistoffen die ongeveer 5 maanden werkzaam zijn. In landen waar men vorig jaar al kon starten met deze inentingen, ziet men tot 79% minder ziekenhuisopnames door RSV. 

De dienst kindergeneeskunde van Vitaz organiseert gedurende de maand oktober, zowel in campus Lokeren als campus Sint-Niklaas, een aantal momenten om baby's te laten inenten. Het gaat om kindjes die geboren zijn tussen 1 april 2024 en 1 oktober 2024. Baby's die na 1 oktober geboren worden, kunnen ingeënt worden tijdens het verblijf op de materniteit.

Dr. Annick Covents, medisch diensthoofd kinderziekten, vindt het belangrijk om dit als ziekenhuis aan te bieden: "Aangezien geen inentingen worden aangeboden via de overheid zal het voor ons een grote uitdaging zijn om alle kinderen in de doelgroep binnen de maand oktober te bereiken. We vinden het belangrijk dat zo weinig mogelijk kinderen uit de boot vallen." 

Wie zijn baby wil laten inenten, moet hiervoor eerst een afspraak maken. Meer info hierover staat hier. 

U wil op dit artikel reageren ?

Toegang tot alle functionaliteiten is gereserveerd voor professionele zorgverleners.

Indien u een professionele zorgverlener bent, dient u zich aan te melden of u gratis te registreren om volledige toegang te krijgen tot deze inhoud.
Bent u journalist of wenst u ons te informeren, schrijf ons dan op redactie@rmnet.be.

Laatste reacties

  • Martin Hiele

    16 september 2024

    Inenten met antistoffen?
    Toch wel verwarrende terminologie.